ناجی اولین سیستم مشاوره تغذیه تلفنی در کشور
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

10 دروغ بزرگ که در مورد تغذیه رایج است!

دسته بندی :وبلاگ آموزشی ۵ دی ۱۳۹۸ معصومه کریم نجات 4397 مشاهده
دروغ های رایج تغذیه ای

10 دروغ بزرگ که در مورد تغذیه رایج است!

 

اطلاعات نادرست بسیاری در حیطه تغذیه وجود دارد. در مقاله بدترین نمونه های آن ذکر شده است، اما باید بدانید که این ها تنها چند مثال از کوهی از اطلاعات غلط هستند. در اینجا 10 مورد از بزرگترین دروغ های تغذیه ای آورده شده است.

  1. تخم مرغ یک خوراکی ناسالم است.

یک مورد که باعث موفقیت بسیاری افراد شده، شیطنت در رابطه با خوراکی های بسیار سالم است. بدترین نمونه ی آن تخم مرغ ها هستند که بیان می شود صرف داشتن کلسترول بالا موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری ها قلبی می شوند. اما اخیراً ثابت شده است که کلسترول موجود در رژیم غذایی، کلسترول خون را بالا نمی برد. در حقیقت، تخم مرغ ها در درجه اول کلسترول “خوب” را افزایش می دهند و با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه نیستند.

واقعیت این است که تخم مرغ یکی از مغذی ترین غذاهای کره زمین است. تخم مرغ ها سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان های بسیاری هستند که از چشم های مان محافظت می کنند.

مهمتر از همه، علی رغم اینکه تخم مرغ یک غذای “پر چرب” محسوب می شود، اما ثابت شده است که خوردن تخم مرغ در وعده صبحانه باعث کاهش وزن قابل توجهی در مقایسه با شیرینی های مخصوص صبحانه می شود.

  1. چربی اشباع شده برای شما بد است.

چند دهه پیش تصمیم گرفته شد که منشأ ابتلا به بیماری های همه گیر قلبی مصرف بیش از حد چربی اشباع در نظر گرفته شود. این مبتنی بر مطالعات بسیار ناقص و تصمیمات سیاسی بود که اکنون ثابت شده که کاملاً اشتباه بوده است. یک مقاله مروری گسترده که در سال 2010 منتشر شد که به بررسی 21 مطالعه اپیدمیولوژیک آینده نگر با تعداد 347.747 موضوع می پردازد. نتایج آنها: هیچ ارتباطی بین چربی اشباع و بیماری های قلبی وجود ندارد.

این ایده که چربی اشباع شده خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد، یک تئوری تایید نشده بود که به نوعی متعارف شد. خوردن چربی اشباع باعث افزایش کلسترول HDL (“خوب”) در خون شده و LDL را از LDL کوچک و متراکم (بسیار بد) به LDL بزرگ تغییر می دهد، که خوش خیم است. هیچ دلیلی برای ترس از خوردن گوشت، پنیر، کره و روغن نارگیل وجود ندارد.

  1. همه باید غلات مصرف کنند.

این ایده که انسان باید رژیم غذایی خود را بر اساس غلات و دانه ها پایه گذاری کند، معنی درستی ندارد. انقلاب کشاورزی به تازگی در تاریخ تکامل بشر رخ داده است و ژنهای ما تغییر چندانی نکرده اند. غلات نسبت به سایر مواد غذایی طبیعی مانند سبزیجات نسبتاً مواد مغذی کمی دارند. آنها همچنین سرشار از ماده ای به نام اسید فیتیک هستند که مواد معدنی ضروری در روده را به هم متصل می کنند و مانع از جذب آنها می شوند. رایج ترین دانه در رژیم های غذایی نقاط مختلف دنیا، گندم است … و گندم می تواند باعث ایجاد مشکلات بهداشتی، جزئی و جدی شود.

گندم حاوی مقدار زیادی پروتئین به نام گلوتن است، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بخش قابل توجهی از جمعیت ممکن است نسبت به آن حساس باشند. خوردن گلوتن می تواند به روده آسیب برساند، باعث درد، نفخ، اسهال، یبوست و خستگی شود. مصرف گلوتن همچنین با اسکیزوفرنی و آتاکسی مخچه همراه است، که هر دو از اختلالات جدی مغز به حساب می آیند.

  1. خوردن مقدار زیادی پروتئین برای استخوانها و کلیه های شما بد است.

ادعا شده است که یک رژیم غذایی با پروتئین بالا باعث پوکی استخوان و بیماری کلیوی می شود. درست است که خوردن پروتئین باعث افزایش دفع کلسیم از استخوان ها در کوتاه مدت می شود، اما مطالعات طولانی مدت در واقع اثر متضاد را نشان می دهد. در طولانی مدت، پروتئین با تقویت سلامتی استخوان و کاهش خطر شکستگی ارتباط قوی دارد. علاوه بر این، مطالعات هیچ ارتباطی بین مصرف پروتئین بالا و بیماری کلیوی در افراد سالم نشان نمی دهند.

در حقیقت، دو عامل اصلی خطر برای نارسایی کلیه، دیابت و فشار خون بالا است که رژیم غذایی با پروتئین بالا هر دو را بهبود می بخشد. در هر صورت یک رژیم غذایی با پروتئین بالا می تواند مانع از نارسایی کلیه و پوکی استخوان شود.

  1. خوراکی های کم چرب برای شما خوب است.

آیا می دانستید که وقتی چربی از مواد خوراکی حذف می شود، چه مزه ای می گیرد؟ خوب، مزه مقوا می گیرد. هیچ کس طعم آن را دوست نخواهد داشت. تولید کنندگان مواد غذایی این را می دانند، بنابراین چیزهای دیگری را برای جبران کمبود چربی به خوراکی ها اضافه می کنند. معمولاً شیرین کننده هایی مثل شکر، شربت ذرت با فروکتوز بالا یا شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتام برای طعم خوراکی ها جایگزین چربی ها می شوند. اما فراموش نکنید که شیرین کننده ها گرچه کالری ندارند اما بهتر از قندها هم نیستند.

در حقیقت، بسیاری از مطالعات مشاهده ای نشان دهنده ارتباط پایدار و چشمگیر شیرین کننده ها با بیماری های مختلفی از جمله چاقی، سندرم متابولیک، دیابت، بیماری های قلبی، زایمان زودرس و افسردگی است. در این محصولات کم چربی، چربی های طبیعی سالم با موادی که بسیار مضر هستند جایگزین می شوند.

  1. شما باید در طول روز وعده های غذایی کوچک زیادی داشته باشید.

این ایده که شما باید در طول روز مقدار زیادی وعده غذایی کوچک میل کنید تا “سوخت و ساز بدن را بالا نگه دارید” یک باور رایج است که معنی ندارد. درست است که غذا خوردن متابولیسم شما را کمی در حین هضم وعده غذایی بالا می برد، اما این مقدار کل مواد غذایی است که انرژی استفاده شده را تعیین می کند، نه تعداد وعده های غذایی.

این موضوع در واقع مورد آزمایش قرار گرفته و چندین بار رد شده است. در یک مطالعه کنترل شده، دو گروه یک حجم یکسان از مواد غذایی را با تعداد وعده های بالا و پایین مصرف کردند، اما هیچ تفاوتی در میزان سوخت و ساز آنها وجود نداشت.

نتایج یک مطالعه بر روی مردان چاق نشان داد که شرکت کنندگان در گروه 6 وعده ی غذایی در مقایسه با 3 وعده ی غذایی احساس سیری کمتری می کردند. این مدل غذاخوردن نه تنها برای برخی افراد بی فایده است، بلکه برای برخی مضر نیز می باشد.

این مورد طبیعی نیست که بدن انسان دائماً در حالت تغذیه قرار داشته باشد.

هنگامی که ما برای مدتی غذا نخوریم، یک فرآیند سلولی به نام اتوفاژی، مواد زاید را از سلولهای ما پاک می کند. روزه گرفتن یا نخوردن هر از گاهی برای شما مفید است. چندین مطالعه مشاهده ای حاکی از افزایش 90 % خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ (چهارمین سرطان شایع که عامل مرگ بسیاری است) در تعداد کسانی که روزانه 4 وعده غذایی در مقایسه با 2 وعده مصرف می کنند، بود.

  1. کربوهیدرات ها منبع اصلی انرژی در رژیم غذایی باید باشند.

دیدگاه اصلی این است که همه افراد باید رژیم غذایی کم چرب داشته باشند، که کربوهیدرات آن حدود 60-50 از کل کالری را تشکیل می دهد. این نوع رژیم غذایی حاوی غلات و قندهای زیادی است و غذاهای چرب بسیار کمی مانند گوشت و تخم مرغ نیز دارند. این نوع رژیم ممکن است برای بعضی از افراد به خصوص افرادی که به طور طبیعی لاغر هستند، خوب عمل کند. اما برای کسانی که چاق هستند، و یا دارای سندرم متابولیک یا دیابت هستند، این میزان کربوهیدرات کاملاً خطرناک است. این موضوع به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است.

در یک مطالعه کنترل شده، یک رژیم کم چرب با کربوهیدرات بالا با یک رژیم پر چرب و کم کربوهیدرات با هم مقایسه شده اند. نتایج به طور مداوم به نفع رژیم پرچرب با کربوهیدرات پایین بود.

  1. روغن های گیاهی و دانه های امگا6 برای شما بسیار مفید هستند.

چربی های اشباع نشده به عنوان خوراکی های سالم در نظر گرفته می شوند زیرا برخی از مطالعات نشان می دهد که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. اما انواع مختلفی از چربی های اشباع نشده وجود دارد و همه آنها یکسان نیستند. مهمتر از همه، هر دو اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 را نیز داریم.

امگا 3 ضد التهاب است و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مرتبط با التهاب را کاهش می دهد. در حقیقت انسانها باید نسبت خاصی از امگا 6 و امگا 3 دریافت کنند. اگر در این نسبت امگا 6 خیلی زیاد باشد، می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. تا کنون بزرگترین منبع امگا 6 در رژیم غذایی مدرن فرآوری شده بذور و روغن های گیاهی مانند سویا، ذرت و روغن آفتابگردان بوده است. در طول تکامل، انسان ها هرگز به چنین وفوری چربی های امگا 6 در دسترس نبوده اند. این برای بدن انسان غیر طبیعی است.

امگا 3 بخورید و مکمل روغن کبد ماهی کاد را مصرف کنید، اما از مصرف دانه های صنعتی و روغن های گیاهی خودداری کنید.

  1. رژیم های کم کربوهیدرات خطرناک هستند.

رژیم های کم کربوهیدرات یک درمان بالقوه برای بسیاری از رایج ترین مشکلات سلامتی در کشورهای مختلف است. رژیم غذایی کم چربی در سراسر جهان در برابر بسیاری از این بیماری ها بی فایده است. به زبان ساده، کارایی ندارند. با این حال، رژیم های کم کربوهیدرات (که توسط مشاورین تغذیه و متخصصین تغذیه مورد استفاده قرار می گیرند) بارها نشان داده شده است که منجر به نتایج بسیار بهتری می شوند.

نتایج پژوهش های کنترل شده بر روی رژیم های کم کربوهیدرات نشان می دهد که:

  • کاهش بیشتر چربی بدن نسبت به رژیم های کم چربی با کالری محدود، حتی در این رژیم ها هیچ محدودیتی در حجم مواد خوراکی دریافتی وجود ندارد.
  • فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.
  • قند خون را پایین آورده و علائم دیابت را خیلی بیشتر از رژیم های غذایی کم چرب بهبود می بخشند.
  • کلسترول HDL (خوب) را خیلی بیشتر افزایش می دهند.
  • کاهش چشمگیر تری گلیسیریدها، نسبت به رژیم های کم چربی اتفاق می افتد.
  • الگوی کلسترول LDL (بد) را از کوچک، متراکم (بسیار بد) به LDL بزرگ تغییر می دهد، که خوش خیم است.
  • اجرای رژیم های کم کربوهیدرات بسیار ساده تر از رژیم های کم چرب است، زیرا نیازی به محدودیت کالری ندارد و متعاقب آن در طول روز گرسنه نخواهید بود.

با این وجود بسیاری از متخصصین بهداشت و سلامت و مشاورین تغذیه معتقدند که این رژیم ها آسیب زا هستند و رژیم های کم چرب با کربوهیدارت بالا را توصیه می کنند، اما واقعیت این است که رژیم های با کربوهیدارت بالا، بیش از اینکه برای شما مزیتی به همراه داشته باشند به شما آسیب خواهند زد.

  1. غذاهای چرب شما را چاق می کنند.

به نظر می رسد که خوردن چربی باعث چاقی شما می شود. چیزهایی که زیر پوست ما جمع می شوند و باعث می شوند نرم و پف دار، به نظر برسیم چربی است. خوب حتماً خوردن چربی باعث می شود که این حالت را بیشتر کند. اما به همین سادگی نیست. با وجود چربی که کالری بیشتری در هر گرم نسبت به کربوهیدرات یا پروتئین دارد، رژیم های غذایی پرچرب افراد را چاق نمی کنند. مانند هر چیز دیگری، این مسئله به موارد دیگری بستگی دارد.

رژیم غذایی که در آن کربوهیدرات و چربی هر دو بالا باشند باعث چاق شدن شما می شوند، اما این موضوع به چربی ربطی ندارد. در حقیقت، رژیم های غذایی پر چربی و کم کربوهیدرات باعث از بین رفتن چربی بسیار بیشتری نسبت به رژیم های غذایی کم چربی می شوند.

سخن مشاور با شما

در این مقاله که ترجمه ی آن در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است، تنها به 10 مورد از موارد نادرست بسیاری که در باور عموم رواج دارد اشاره شده است. انتخاب و تصمیم گیری از بین حجم بالای اطلاعات موجود کار بسیار دشواری است. خصوصاً در حال حاضر که در حیطه ی تغذیه اختلاف نظرهای بسیاری بین طب سنتی، طب اسلامی و علم تغذیه نوین وجود دارد. اما فراموش نکنید که بهترین انتخاب ایجاد تنوع و تعادل در مصرف مواد خوراکی است. انجام آزمایشات سالانه و مراجعه به متخصصین مربوطه را در برنامه ی خود قرار دهید. در این بین مشورت با یک مشاور تغذیه و یا مشاور تغذیه ورزشی و همچنین مربی ورزشی برای داشتن اندام ایده آل و از همه مهمتر سلامت جسم و روان، بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

مترجم: معصومه کریم نجات

منبع:  healthline

معصومه کریم نجات
معصومه کریم نجات

معصومه کریم نجات | کارشناس ارشد | مشاور حرفه اي تغذيه ورزشي

سوالی دارید؟ از طریق تلگرام نیز میتوانید با ما در ارتباط باشید :) ارسال پیام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
Call Now Button