10 مزیت از رژیم کتوژنیک

دسته بندی :وبلاگ آموزشی ۱۳ تیر ۱۳۹۹ سیدحمیدرضا ناجی 4568 مشاهده
مزیت رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک- 10 مزیت از رژیم کتوژنیک

رژیم های کم کربوهیدرات سال های زیادی بحث برانگیز بوده اند. برخی ادعا می کنند که این رژیم ها به دلیل داشتن چربی زیاد باعث افزایش کلسترول و ایجاد بیماری قلبی می شوند. با این حال، در اکثر مطالعات علمی، رژیم های کم کربوهیدرات ثابت کرده اند که برای سلامتی بسیار با ارزش و مفید هستند.

رژیم کم کربوهیدرات نه تنها باعث کاهش وزن بیشتر می شود، بلکه منجر به پیشرفت های اساسی در کاهش عوامل خطرزای بیماری های قلبی- عروقی از جمله کلسترول می شود.

در این مقاله 10 مزیت اثبات شده از رژیم های کم کربوهیدرات و کتوژنیک برای سلامتی ارائه شده است.

  1. رژیم های کم کربوهیدرات اشتهای شما را کاهش می دهد

گرسنگی بدترین عارضه رژیم غذایی است. این یکی از اصلی ترین دلایلی است که بسیاری از افراد در آن احساس ناتوانی می کنند و حین رژیم های سخت سرانجام تسلیم می شوند. این در حالی است که خوردن کربوهیدرات کم، به طور خودکار منجر به کاهش اشتها می شود. مطالعات به طور مداوم نشان می دهند که وقتی افراد مصرف کربوهیدرات ها را قطع کرده و پروتئین و چربی بیشتری مصرف می کنند، در نهایت کالری کمتری هم دریافت می کنند.

  1. رژیم های کم کربوهیدرات در ابتدا منجر به کاهش وزن بیشتری می شوند

قطع مصرف کربوهیدرات یکی از ساده ترین و موثرترین راه های کاهش وزن است. مطالعات نشان می دهد که افراد با رژیم های کم کربوهیدرات نسبت به افرادی که رژیم های کم چربی دارند وزن بیشتری را در زمان کوتاه تری از دست می دهند، این اتفاق در حالی رخ می دهد که حتی در رژیم های کم چربی به طور فعال کالری دریافتی را محدود می کنند.

دلیل این امر این است که رژیم های کم کربوهیدرات شروع به خلاص شدن از آب اضافی بدن شما می کنند، سطح انسولین را کاهش می دهند و این موارد منجر به کاهش وزن خیلی سریع در طول یک یا دو هفته اول می شود.

در مطالعاتی که رژیم های کم کربوهیدرات و کم چربی را با هم مقایسه کرده اند، افرادی که مصرف کربوهیدرات خود را محدود می کنند، گاهی اوقات 3-2 برابر بیشتر وزن کم می کنند، این اتفاق بدون گرسنگی رخ می دهد.

در پژوهشی که بر روی بزرگسالان چاق انجام شد، نتایج نشان داد که رژیم کم کربوهیدرات نسبت به رژیم های معمول تا شش ماه به طور موثر باعث کاهش وزن می گردد.

  1. قسمت بیشتری از چربی که از دست می دهید از ناحیه شکم شما خواهد بود

چربی ها در قسمتهای مختلف بدن شما یکسان نیستند. در جایی که چربی ذخیره می شود، چگونگی تأثیر آن بر سلامتی و خطر بروز بیماری در شما را مشخص می کند. دو نوع اصلی از ذخیره چربی در بدن وجود دارد، اولی چربی زیر جلدی یا چربی زیر پوست است و دیگری چربی احشایی است که در حفره شکم ذخیره می شود که اکثر افراد دارای اضافه وزن این نوع چربی را دارند.

چربی احشایی وظیفه محافظت از ارگان های مختلف بدن را به عهده دارد. بالا بودن درصد چربی احشایی منجر به ایجاد التهاب و مقاومت به انسولین می گردد و امکان دارد عملکرد متابولیکی بدن را نیز مختل کند. رژیم های کم کربوهیدرات در کاهش این چربی های مضر شکمی بسیار مؤثر هستند. در حقیقت، به نظر می رسد بخش بیشتری از چربی هایی که افراد در رژیم های کم کربوهیدرات از دست می دهند از حفره شکمی است. با گذشت زمان، این امر منجر به کاهش چشمگیر خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 می شود.

  1. تری گلیسیرید به شدت کاهش می یابد

تری گلیسیریدها مولکولهای چربی هستند که در جریان خون شما وجود دارند. این موضوع به خوبی مشخص شده است که سطح بالای تری گلیسیرید ناشتا، یک عامل فوق العاده خطرناک برای بروز بیماری قلبی- عروقی است. یکی از محرکهای اصلی افزایش تری گلیسیرید در افراد کم تحرک، مصرف کربوهیدرات به خصوص به صورت قند ساده فروکتوز است.

هنگامی که افراد مصرف کربوهیدرات را قطع می کنند، می توانند به وضوح شاهد کاهش چشمگیر در سطح تری گلیسیرید خون باشند. از طرف دیگر رژیم های غذایی کم چربی، اغلب باعث افزایش تری گلیسیرید می شوند.

  1. افزایش سطح HDL (کلسترول خوب)

لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) به عنوان “کلسترول خوب” شناخته می شود. هرچه میزان HDL در مقایسه با LDL که “کلسترول بد” است بیشتر باشد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی کمتر می شود. یکی از بهترین راههای افزایش سطح HDL، خوردن چربی است و رژیم های کم کربوهیدرات شامل مقدار زیادی چربی است.

بنابراین خیلی شگفت آور نیست که میزان HDL در رژیم های سالم و کم کربوهیدرات به طور چشمگیری افزایش یابد، در حالی که معمولاً در رژیم های کم چربی تنها به میزان متوسط افزایش یابد و یا حتی کاهش داشته باشد.

  1. کاهش سطح قند خون و انسولین

میلیون ها نفر در جهان به بیماری دیابت و مقاومت به انسولین مبتلا هستند که رژیم های کم کربوهیدرات و کتوژنیک به طور ویژه می توانند برای این افراد بسیار مفید باشند. مطالعات علمی ثابت کرده اند که قطع مصرف کربوهیدرات ها، قند خون و مقاومت به انسولین را به شدت کاهش می دهد.

برخی افراد مبتلا به دیابت بلافاصله بعد از شروع رژیم کم کربوهیدرات، احتمالاً نیاز به کاهش 50 % از دوز داروی خود را دارند. در یک پژوهش بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع دو، 95 % افراد بعد از 6 ماه مصرف داروهای کاهش دهنده قند خون را کم و یا کلاً قطع کردند.

اگر مبتلا به دیابت هستید و داروی قند خون مصرف می کنید، قبل از ایجاد تغییر در میزان مصرف کربوهیدرات حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

  1. احتمال کاهش فشار خون

فشار خون بالا یک عامل خطر برای ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی- عروقی، سکته مغزی و نارسایی کلیه است. رژیم های کم کربوهیدرات یک روش مؤثر برای کاهش فشار خون است که می تواند خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش داده و به شما برای داشتن یک زندگی طولانی تر کمک می کند.

  1. مؤثر در برابر سندرم متابولیک

سندرم متابولیک وضعیتی است که با خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی و دیابت ارتباط دارد. در حقیقت، سندرم متابولیک مجموعه ای از علائم است که شامل موارد زیر است:

  • چاقی شکمی
  • فشار خون بالا
  • سطح بالای قند خون ناشتا
  • تری گلیسیرید بالا
  • HDL (کلسترول خوب) پایین

رژیم کم کربوهیدرات در درمان هر پنج مورد از این علائم بسیار مؤثر است. تحت چنین رژیمی، شرایط سندرم متابولیک تقریباً از بین می رود.

  1. بهبود وضعیت LDL کلسترول بد

افرادی که LDL بالایی دارند، احتمال اینکه دچار حملات قلبی شوند بیشتر است. مساله ای که اهمیت دارد، اندازه ذرات LDL است. ذرات کوچکتر با ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماری قلبی مرتبط هستند، در حالی که ذرات بزرگتر خطر کمتری دارند. به نظر می رسد رژیم های کم کربوهیدرات باعث افزایش اندازه ذرات LDL می شوند و در عین حال تعداد کل ذرات LDL در جریان خون را کاهش می دهند. به همین ترتیب، کاهش مصرف کربوهیدرات می تواند باعث بهبود وضعیت LDL شود.

  1. درمانی برای چندین اختلال مغزی

مغز شما به گلوکز احتیاج دارد، زیرا بعضی از قسمت های آن تنها این نوع قند را می توانند بسوزانند. به همین دلیل اگر کربوهیدراتی نخورید، کبد شما از پروتئین گلوکز تولید می کند. در عین حال، بخش عمده مغز شما همچنین می تواند کتون بسوزاند، که میزان آن در هنگام گرسنگی یا در هنگام مصرف کربوهیدرات بسیار کم است.

رژیم کتوژنیک برای دهه های متمادی است که برای درمان صرع در کودکانی که به درمان دارویی پاسخ نمی دهند، استفاده می شود. در بسیاری از موارد، این رژیم می تواند کودکان مبتلا به صرع را درمان کند. در یک مطالعه علمی، بیش از نیمی از کودکانی که از رژیم غذایی کتوژنیک پیروی می کردند، بیشتر از 50 % کاهش در تعداد حملات خود را تجربه کردند، این در حالی رخ داد که 16 % بدون تشنج بودند.

رژیم های غذایی کم کربوهیدرات و کتوژنیک در حال حاضر برای سایر اختلالات مغزی، از جمله بیماری آلزایمر و پارکینسون نیز مورد بررسی قرار می گیرند.

در پایان

در علم تغذیه، به موارد کمی در رابطه با فواید بی نظیر رژیم های کم کربوهیدرات و کتوژنیک برای سلامتی اشاره شده است. این رژیم ها نه تنها می توانند وضعیت کلسترول، فشار خون و قند خون شما را بهبود ببخشند بلکه باعث کاهش اشتهای شما، بهبود روند کاهش وزن و کاهش تری گلیسیرید نیز می شوند. اگر به دنبال بهبود وضعیت سلامت خود هستید، یکی از این رژیم های ارزشمند می تواند به شما کمک کند.

مترجم: سید حمیدرضا ناجی

منبع:

healthline.com

سیدحمیدرضا ناجی
سیدحمیدرضا ناجی

همیشه برام سوال بود چرا یک عده هر چقدر غذا میخورند چاق نمیشوند و عده ای با کمی ناپرهیزی دچار اضافه وزن هستند، به دنبال جوابم به دانشگاه رفتم اما آنجا هم جز کالری غذاها حرف تازه ای نداشتند! اما امروز ... من جواب سوالم را پیدا کردم، و این راز را در مسیر تناسب اندامتان به شما خواهم گفت. مشاور تغذیه و تناسب اندام | نظام پزشکی ت6113

سوالی دارید؟ از طریق تلگرام نیز میتوانید با ما در ارتباط باشید :) ارسال پیام

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: